Olemme toimineet pumppuratkaisujen moniosaajana jo vuodesta 1983. Vuosien saatossa olemme kasvaneet ammattimaiseksi pumpputoimittajaksi, jonka edustuksesta löytyvät oman alansa parhaat brändit. Pitkän kokemuksen tuoman ammattitaidon ansiosta löydämme järkevimmät ja kestävimmät pumppausratkaisut kaivossektorin tarpeisiin, olipa sitten kyse yksittäisestä pumpusta tai suuremmasta pumppauskokonaisuudesta.  

Kokonaisvaltainen palvelumme kattaa kaiken aina huolellisesta suunnittelusta toteutukseen sekä käyttökoulutukseen, ja ammattitaitoinen huoltopalvelumme varmistaa, että pumput ja laitteet pysyvät toimintakuntoisina ja energiatehokkaina myös tulevina vuosina. Logistisessa solmukohdassa sijaitseva Vantaan varastomme takaa nopeat ja joustavat varaosatoimitukset ympäri Suomen. 

Tilaa SGN Tekniikan uutiskirje

Valumavesien pumppaus syvältä tunneleista 

Toimitimme vuonna 2020 sekä 2023 Gorman-Ruppin O-sarjan koneikkoja vanhojen pumppujen tilalle Helsingin Energiatunneli Oy:lle. Helsingin tunneleiden vuovesien poispumppauksessa käytettiin aiemmin vaaka-akselisia pumppuja. Vanhat pumput olivat jo osittain tulleet tiensä päähän ja varaosien saatavuus oli heikkoa. Nostokorkeutta pumpuilla oli lähes 100 metriä. 

Kohteeseen asennetut itseimevät O-sarjan pumppukoneikot sijaitsevat nyt tunneleissa reilun 80 metrin syvyydessä, n. 3–4 metriä allasveden yläpuolella. Ainoastaan imuputki on johdettu imualtaaseen. 

Gorman-Ruppin O-sarjan pumppukoneikot ovat toimineet luotettavasti asennuksen jälkeen. 

Palvelut ja ratkaisut

Olemme toimittaneet Gorman-Ruppin itseimeviä pumppuja jo yli kymmeneen suomalaiseen siirtolinjajätevesipumppaamoon. Ne ovat markkinoiden kestävimpiä, luotettavimpia ja huoltoystävällisimpiä pumppuja, ja niiden läpäisykyky on paras jätevesien pumppaukseen. 

Gorman-Rupp-pumput soveltuvat erityisesti saneerauskohteisiin, mutta myös uudiskohteisiin. Saneerauskohteissa voidaan hyödyntää vanhaa imukaivoa sekä pumppaamorakennusta, ja johtaa ainoastaan imuputket imukaivoon. Näin säästetään paitsi luontoa, myös selvää rahaa. Saneerauskohteiden väliaikainen pumppaus voidaan myös hoitaa helposti itseimevillä Gorman-Ruppin pumpuilla. 

Toimitamme Gorman-Ruppin pumppaamot yleensä avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakas voi huoletta keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin. Luovutamme pumppaamon asiakkaalle käyttövalmiina ja järjestämme kunnossapidon vastuuhenkilöille kattavan käyttökoulutuksen Pumppaamoissamme on takuu, joka alkaa yleensä pumppaamon luovutuspäivästä. Varaosatoimitukset ovat nopeita, ja toimitamme perusvaraosat usein jopa samana päivänä. 

Kaivossektorin pumput 

Gorman-Rupp on auttanut siirtämään lietteitä ja likaisia vesiä kaivoksilla ympäri maailman jo vuosikymmenien ajan. Itseimevät T- ja V-sarjan keskipakopumput ovat suunniteltuja käsittelemään kiinteitä aineita, joiden halkaisija on enintään 3″. 

Gorman-Ruppin PA- ja PAH-sarjan® pumput ovat suunniteltuja kestämään vaativimmatkin sovellukset. Prime Aire -pumput sopivat parhaiten sovelluksiin, joissa imulinjat voivat olla pitkiä, virtaus ajoittaista, tai pumputtavassa nesteessä on ilmaa mukana. Näissä pumpuissa on kiintoaineita käsittelevä juoksupyörä sekä kulutusta kestävä mekaaninen tiiviste. 

Itseimevät pumput

Pumput

Gorman-Rupp Super T™

Gorman-Rupp Super T™ -sarjan pumput ovat suunniteltuja toimimaan taloudellisesti ja häiriöttömästi kiintoainetta sisältävien jätevesien ja lietteiden pumppauksessa. Pumpun tärkeimpiä ominaisuuksia ovat mm. pesän suuri nestevolyymi, joka mahdollistaa automaattisen itseimevyyden, vaikka putkilinja olisi tyhjentynyt täysin. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR- ja ERADICATOR PLUS -kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman Rupp V itseimeva pumppu

Gorman-Rupp V™

Gorman-Rupp V™-sarjan pumpuilla on samat ominaisuudet kuin T-sarjan pumpuilla, mutta niillä voidaan saavuttaa jopa 300 % paineenkasvu sekä 40 % virtauslisäys. Myös hyötysuhdetta on saatu kasvatettua entisestään. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR-kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman Rupp U

Gorman-Rupp U™

Gorman-Rupp U™-sarjan pumppua on saatavilla kolmea eri kokoa. Sen läpäisykyky on pienempi kuin T- ja V-sarjan pumpuilla, mutta nostokorkeuden osalta pumppu asettuu T- ja V-sarjalaisten välimaastoon. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR-kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman-Ruppin itseimeviä pumppuja on saatavilla valurautaisena (A3 ja C60), haponkestävänä (SST A61) sekä karkaistuna haponkestävänä (CD4MCu A65). 

Gorman-Rupp-6510-pumppu

6500 Series

Gorman-Rupp 6500-sarjan pumput ovat päästä imeviä keskipakopumppuja, ja ne ovat suunniteltuja joko puhtaille nesteille, tai sellaisille nesteille, jotka sisältävät partikkeleita. Nämä pumput ovat ihanteellisia erilaisiin teollisuus-, rakennus-, kaivos- ja maatalousjätevesien pumppaussovelluksiin. 

Gorman Rupp 10 itseimeva pumppu

10 Series 

Gorman-Rupp 10 Series® -pumput ovat suunniteltuja erityisesti kiintoainetta sisältävien, sekä syövyttävien nesteiden ja lietteiden käsittelyyn. Niissä on vähän liikkuvia osia, joten huolto on vähäistä. Jos tukkeutuminen tapahtuu, se voidaan poistaa helposti kansilevyn aukosta koskematta putkistoon, ja ilman erikoistyökaluja. 10-sarja tarjoaa erilaisia metallurgia- ja tiivistekokoonpanoja, joista voidaan valita sopiva pumppu eri nesteiden käsittelyyn. 

Gorman Rupp 80

80 Series 

Gorman-Rupp 80 Series® sarjan itseimevät pumput ovat suunniteltuja jatkuvaan käyttöön. 

Suoraan päästä imevä rakenne mahdollistaa nopean ilmauksen ja suuremman imukorkeuden kuin monissa muissa itseimevissä keskipakopumpuissa. Näitä pumppuja on saatavilla useina eri kokoonpanoina; teollisuuden, rakentamisen, kaivostoiminnan, maatalouden, kunnallisen ja polttoaineiden käsittelytarpeisiin. 

O Series 

Gorman-Rupp O Series® -sarjan itseimevät keskipakopumput ovat päästä imeviä ja ne ovat tarkoitettuja puhtaille nesteille, sillä niissä on rajoitettu läpäisykyky. Kaikissa O-sarjan pumpuissa on tasapainotettu, suljettu monisiipinen juoksupyörä, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn käsiteltäessä erilaisia nesteitä.  

O-sarjan pumppuja käytetään rakennustyömailla, polttoaineiden siirrossa, teollisuuden puhtaita nesteitä pumpattaessa sekä erilaisissa kastelupumppauksissa.  

O-sarjan pumput ovat erittäin helppoja huoltaa, sillä niissä on erittäin vähäinen varaosaterve, mikä säästää rahaa pitkällä aikavälillä. 

Gorman Rupp 80

PTO Series 

Gorman-Rupp PTO -sarjan pumput ovat tarkoitettuja asennettavaksi säiliöautoihin. Ne ovat varustettuja vaihteistolla ja voimansiirto otetaan auton ulosotosta. PTO-sarjan pumput ovat suunniteltuja puhtaiden nesteiden sekä polttonesteiden pumppaamiseen. 

Gorman-Rupp-GHA-hammasratas-pumppu

G Series™ 

Gorman-Rupp G Series™ -malliston hammasrataspumput ovat suunniteltuja tarjoamaan vertaansa vailla olevaa suorituskykyä, huollettavuutta ja mukautuvuutta. 

G-sarjan pumput sopivat pumppaamaan erilaisia nesteitä, kuten polttoaineet, öljyt, rasvat, terva sekä asfaltti. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi ne kestävät pidempään kuin muut alan hammaspyöräpumput. 

Gorman-Rupp-VGH-pumppu

VG ja VGH Series 

Gorman-Rupp VG- ja VGH-sarjan pumput ovat oikea pumppuratkaisu, kun halutaan siirtää nesteitä mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti. 

VG-sarjan pumput ovat ns. yleiskäyttöpumppuja puhtaiden nesteiden käsittelyyn. Pumppuja on saatavana myös valurautaisena. VGH-sarjan pumppuja käytetään sekä puhtaiden että likaisten nesteiden pumppaukseen. 

Gorman-Rupp S-Line

Gorman-Rupp S-Line -liikuteltavia pumppuyksiköitä on saatavilla useita eri kokoja, jotka ovat suunniteltuja vastaamaan erityisvaatimuksia. 

Pumput toimivat nykyaikaisilla dieselmoottoreilla, jotka täyttävät EU:n tiukimmat V-vaiheen päästöstandardit. Ad Blue -lisäainetta ei siis tarvita. Gorman-Rupp S-Line -pumppuyksiköt ovat taloudellisia, luotettavia ja tehokkaita. Tuloksena on maksimaalinen suorituskyky ja minimaalinen ympäristövaikutus, sekä edulliset käyttökustannukset. 

Nämä tehokkaat pumppukoneikot ovat suunniteltuja tulevaisuutta silmällä pitäen. S-Linen ominaisuuksia ovat korkea suorituskyky, maksimaalinen luotettavuus, uusin tekniikka, parhaat materiaalit sekä houkutteleva muotoilu. 

S-Linen sykkivä sydän on Gorman-Ruppin keskipakopumppu, joka tunnetaan kestävyydestään, pitkästä käyttöiästään sekä huollon helppoudesta. S-Line voidaan varustaa täyttöavusteisilla (kalvopumppu) tai itseimevillä keskipakopumpuilla. Nämä pumput soveltuvat vaikeimpiin pumppaussovelluksiin. 

Gorman Rupp PMB T10 itseimeva pumppukoneikko

PMB-pumppukoneikot

PMB-pumppukoneikkoja on saatavilla kahta eri kokoa. Pienempi alusta on tarkoitettu 3–6 sekä suurempi 8–10 kokoiselle pumpulle. 

Alusta on valmistettu kuumasinkitystä teräslevystä ja kytkin-/hihnasuoja maalatusta alumiinista, mikä lisää korroosionkestokykyä. Kytkinvaihtoehtoina ovat joko Fenaflex- tai KTR-tyyppiset kytkimet, sekä hihnavetoisena varustettuna kiilahihnapyörillä. PMB-koneikoihin on saatavilla myös kuumasinkitystä teräksestä valmistettu suojakehikko, jossa on trukkipiikkinostomahdollisuus. 

Gorman-Rupp-rescue-4e-itseimeva-pumppu

Liikuteltavat Gorman-Rupp pumppukoneikot 

AMT-pumput 

AMT Pump Company on Gorman-Ruppin tytäryhtiö, joka tarjoaa yli 1000 erilaista vakiomallipumppua. Niistä yli 400 mallia ovat nopeasti saatavilla sekä QSP- että Quick Ship Products -tuotteina. AMT valmistaa ja toimittaa teollisuuspumppuja monenlaisiin sovelluksiin, ja ne ovat lähes kaikki AMT:n itsesuunnittelemia. Pumppukomponentit koneistetaan, kootaan ja testataan Royersfordin tehtaalla Pennsylvaniassa. AMT:n ainutlaatuiset mallit, patentoidut tuotteet ja korkea laatu ovat tehneet yrityksestä alan johtavan toimijan. 

Epäkeskoruuvipumput 

PCM epakeskoruuvipumppu M

PCM:ltä on saatavana laaja valikoima erilaisia pumppuratkaisuja kunnallisten ja teollisuuden jätevesien luotettavaan käsittelyyn. PCM-epäkeskoruuvipumput antavat parhaimman suorituskyvyn, jota vaaditaan jäteveden, kuivatun lietteen ja annostelukemikaalien, kuten kalkkilietteen, rautakloridin tai polymeerin pumppaamiseen. PCM-pumput tukevat tehokkaasti vedenkäsittelyprosessin kaikkia vaiheita esikäsittelystä lopulliseen lietteen poistoon.  

PCM:tä löytyy ratkaisuja myös muihin vedenkäsittelysovelluksiin, kuten savukaasujen puhdistusprosesseihin, kaatopaikan suotoveden pumppaamiseen, hiilivetyjen talteenottoon ja maaperän kunnostukseen.

Letkupumput 

PCM-DELASCO-DX- letkupumppu

PCM DX

PCM DX -sarjan letkupumpuilla pystytään siirtämään erittäin tiheitä nesteitä, joten veden lisäämistä pumppauksen mahdollistamiseksi ei tarvita. Tämä mahdollistaa suuremmat pumppausmäärät ja siihen liittyvät kustannussäästöt. PCM Delasco™ DX -letkupumppujen ainutlaatuinen rakenne sekä monipuolinen letkuvalikoima mahdollistavat käytön useissa eri käyttökohteissa. 

Letkupumput ovat helppoja ja nopeita huoltaa tiivisteettömän rakenteensa ansiosta. Letku on ainoa osa, joka on pumpattavan nesteen kanssa kosketuksissa, ja älykäs Smart Quick -pikalukitusjärjestelmä helpottaa letkun vaihtoa sekä pumpun huoltoa. PCM Delasco™ DX -letkupumput ovat vankkoja rakenteeltaan sekä tehokkaita tuotoltaan, ja ne ovat suunniteltuja kestämään sekä sisäisiä että ulkoisia kulumistekijöitä, olivatpa ne sitten kemiallisia tai mekaanisia. 

PCM:tä löytyy ratkaisuja myös muihin vedenkäsittelysovelluksiin, kuten savukaasujen puhdistusprosesseihin, kaatopaikan suotoveden pumppaamiseen, hiilivetyjen talteenottoon ja maaperän kunnostukseen.

Annostuspumput

PCM-Lagoa-annostus-pumppu

PCM Lagoa

PCM Lagoa -annostuspumput ovat suunniteltuja erilaisten nesteiden annosteluun. Annostuspumput ovat yksinkertaisia, rakenteeltaan kestäviä, hiljaisia ja sietävät hyvin myös kuivakäyttöä.   

Annostuspumput koostuvat mäntään yhdistetystä kalvosta, joka vuoron perään täyttää ja tyhjentää pumppauspään. Kalvon liike taaksepäin avaa alemman takaiskuventtiilin ja päästää nesteen sisään pumppauspäähän. Liikkeen eteenpäin suuntautuva liike sulkee alemman takaiskuventtiilin ja päästää annosteltavan nesteen ulos. 

Saatavilla lisävarusteena: jalkaventtiili, ruiskutustanko, varo- ja sulkuventtiili sekä sykkeenvaimennin. 

Teknisiä tietoja: 

  • Maksimivirtaus: 315 l/h pumppupäätä kohti 
  • Säädettävissä 10–100 % 
  • Maksimipaine: 12 bar 
  • Maksimilämpötila: 90°C 
  • Tarkkuus: ± 1 % 
  • Lineaarisuus: ± 3 % 
  • Nopea toimitus 

Uppopumput 

Faggiolatin laajasta valikoimasta löytyy uppopumppuja teholuokasta 0,5 kW aina 350 kW:iin saakka. Valikoimasta löytyy kytkinistukalla, kiinteällä asennuksella tai siirrettävällä jalalla olevia malleja.  

KUT-ALL-malli sopii hyvin kohteeseen, jossa on kuitumaisia tai isoja partikkeleita pilkottavaksi. Myös hiekanerotusaltaaseen löytyy omat pumppumallinsa. IP 68 -luokituksella olevat uppopumput ovat suunniteltuja jatkuvaan uppoasennuskäyttöön niin kunnallisten kuin teollisuuden vesienkin pumppaamiseen. Haponkestävät AISI 316 -mallit soveltuvat erityisesti kemianteollisuuden happamille tai emäksisille vesille, ja pronssiset mallit hyvin mm. klorideja sisältävien vesien pumppauksiin, kuten merivesisovelluksiin. 

Saatavilla eri materiaaleilla, kuten valurauta, ruostumaton teräs AISI 316, Duplex, Hastelloy ja Pronssi. 

Sekoittimet 

Faggiolatin upposekoittimet ovat suunniteltuja kunnallisten ja teollisuuden jätevesipuhdistamoiden jätevesien sekoittamiseen ja homogenisointiin. Korkean suorituskyvyn ansiosta käyttökustannukset pysyvät hyvin maltillisena. Tukkeutumaton potkuriprofiili yhdistettynä tarkkaan kulmansäätöön takaa optimaaliset ajo-olosuhteet luotettavasti. 

Ilmastinpumput

Faggiolati-uppopumppu-ilmastinpumppu-sekoitin

OSSI-MIX  

OSSI-MIX (OM) -järjestelmä on kehitetty erityisesti jätevesilietteiden ilmastukseen. OM-järjestelmä on patentoitu ja se perustuu erikoishydrauliikkajärjestelmään, jossa 3-kanavainen keskipakopyörä pyörii 12-lähtöisen diffuusorin sisällä. Pumpun imuaukko jakautuu sekoituskammioon, jossa kompressorin tuottama ilma ja lietevesi sekoittuvat rengasmaisessa kanavassa. OM-järjestelmä tuottaa ilmastettua seosta, mikä sisältää suuria määriä liuennutta happea. Tämän toimintaperiaatteen ansiosta OM-järjestelmällä saavutetaan parempi suorituskyky kuin muilla ilmastusjärjestelmillä. 

OSSI-JET 

Ossi-jet-järjestelmä on erinomainen vaihtoehto kunnallisten tai teollisuuden jätevesilietteiden ilmastukseen ja sekoittamiseen. Ossi-jetiä suositellaan erityisesti biologisiin jätevedenpuhdistamoihin, kemiallisten jätteiden käsittelylaitoksiin sekä kalanviljelyyn. Ossi-jet ei tarvitse ulkopuolista kompressoria, vaan ilmastusilma saadaan ejektorin avulla nesteen yläpuolelta.

Ilmankuljettimet 

Brauer-ilmankuljettimia käytetään tuuletukseen, jäähdytykseen, kuivatukseen, savun- ja kaasunpoistoon, erilaisten partikkelien kuljettamiseen tai poistoon, sekä ilman viilentämiseen. Tyypillisiä ilmankuljettimien käyttökohteita ovat teollisuuslaitokset, leipomot, laivateollisuus ja konepajat. 

Brauer ilmankuljettimet ovat paineilmakäyttöisiä eivätkä ne tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen. 

Brauerin valikoima kattaa ilmaverhot/ilmaveitset, rengasmalliset ilmankuljettimet, sähkökaapin jäähdyttäjät, poistotuulettimet, kylmäilmapistoolit, pyörreputket, tynnyripumput sekä ilmasuuttimet. 

Paineilmatoimiset kaksoiskalvopumput 

All-Flo Pump Company on ollut teollisuuden markkinoille tarkoitettujen paineilmatoimisten kaksoiskalvopumppujen johtava valmistaja jo vuodesta 1986. All-Flo tarjoaa luotettavia ja edullisia kalvopumppuja, jotka ovat öljyttömiä, kestäviä ja jäätymättömiä, ja joissa on vähemmän kuluvia osia kuin muiden valmistajien AODD-pumpuissa. 

All-Flo:n valikoimassa on pumppuja rakennus-, öljy-, elintarvike- ja juoma-, kaivos-, metalli- ja petrokemianteollisuuden tarpeisiin. Paineilmatoimisia kaksoiskalvopumppuja on saatavana alumiinisena, anodisoituna alumiinisena, haponkestävänä (AISI 316) sekä muovirunkoisena (Polypropeeni ja PVDF). Pumppuvalikoima kattaa koot ¼-3” sekä 21,6 l/min aina 890 l/min saakka. 

Kalvopumput 

Annovi Reverberi on maailman johtava kalvopumppujen valmistaja, ja tunnettu erityisesti laadukkaista yksityiskohdista ja koneistetuista korkealaatuisista komponenteista.  

Annovi Reverberiltä löytyy täydellinen valikoima matala-, keski- ja korkeapainekalvopumppuja kasvinsuojeluun, ruiskutukseen, jäänpoistoon, desinfiointiin sekä palontorjuntaan. 

Korkeapainepumput 

Annovi Reverberin mäntäpumput edustavat korkeinta laatutasoa ja suorituskykyä. Laadukkaista yksityiskohdista sekä korkealaatuisista komponenteista tunnetut mäntäpumput soveltuvat paitsi puhdistukseen, myös muihin sovelluksiin, kuten sumutukseen, käänteisosmoosiin sekä pölynpoistoon. 

AR-mäntäpumput ovat kompakteja ja hiljaisia, ja ne ovat varustettuja keraamisilla männillä, jotka takaavat pidemmän käyttöiän ja vaativat vain vähän huoltoa. Lisäksi AR-pumppuihin voidaan liittää erilaisia lisävarusteita, ja ne voidaan varustaa joko hydrauli-, bensiini- tai sähkömoottorilla, mukaan lukien Ravel-sähkömoottorit. 

Painepesurit 

Annovi Reverberi AR Blue Clean -sarja pitää sisällään painepesurit, imurit, tuhkaimurit ja ikkunanpesurit, ja ne soveltuvat niin koti- kuin ammattikäyttöönkin. 

Tilaa SGN Tekniikan uutiskirje

Strategiset yhteistyökumppanit

Gorman Rupp logo
PCM logo
AGM logo
AMT logo
Brauer logo
Faggiolati logo
Annovi reverberi logo
ALL FLO logo
Flojet logo
GRI logo
Jyrki Kuosmanen SGN Tekniikka

Jyrki Kuosmanen

Jyrki on Suomen mittapuulla harvinainen osaaja, joka tekee pumppuhuollot vaikka silmät kiinni. Hän tuntee pumppumallit niin vuosikymmenten takaa kuin tulevaisuudestakin. Jyrkiltä hoituvat liki 20 vuoden kokemuksella niin pumppujen mitoitukset, kohteella tehtävät asennukset, käyttöönotto kuin paljon kiitetyt huoltokoulutuksetkin. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Jyrkin avulla he saavat käyttöönsä aina oikeat ja tarvetta vastaavat pumppuratkaisut.

0449876538
jyrki.kuosmanen@sgn.fi