Toimimme vain laadukkaimpien ja kestävimpien tuotemerkkien kanssa. Edustamamme Gorman-Ruppin sekä yhteistyökumppanimme Pipelife Oy:n pumpuilla ja pumppaamoilla luomme luotettavat ja kustannustehokkaat pumppausratkaisut kaikkiin kuntasektorin tarpeisiin. 

Palvelumme kattaa asiakkaan tarpeet huomioivan suunnittelun, ammattitaitoisen toteutuksen sekä tarvittaessa käyttökoulutuksen. Vantaalla sijaitseva varaosavarastomme toimittaa varaosat nopeasti ja luotettavasti ympäri Suomen. 

Palvelut ja ratkaisut

Olemme toimittaneet Gorman-Ruppin itseimeviä pumppuja jo yli kymmeneen suomalaiseen siirtolinjajätevesipumppaamoon. Ne ovat markkinoiden kestävimpiä, luotettavimpia ja huoltoystävällisimpiä pumppuja, ja niiden läpäisykyky on paras jätevesien pumppaukseen. 

Gorman-Rupp-pumput soveltuvat erityisesti saneerauskohteisiin, mutta myös uudiskohteisiin. Saneerauskohteissa voidaan hyödyntää vanhaa imukaivoa sekä pumppaamorakennusta, ja johtaa ainoastaan imuputket imukaivoon. Näin säästetään paitsi luontoa, myös selvää rahaa. Saneerauskohteiden väliaikainen pumppaus voidaan myös hoitaa helposti itseimevillä Gorman-Ruppin pumpuilla. 

Toimitamme Gorman-Ruppin pumppaamot yleensä avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakas voi huoletta keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin. Luovutamme pumppaamon asiakkaalle käyttövalmiina ja järjestämme kunnossapidon vastuuhenkilöille kattavan käyttökoulutuksen Pumppaamoissamme on takuu, joka alkaa yleensä pumppaamon luovutuspäivästä. Varaosatoimitukset ovat nopeita, ja toimitamme perusvaraosat usein jopa samana päivänä. 

Tilaa SGN Tekniikan uutiskirje

Itseimevät pumput

Pumput

Gorman-Rupp Super T™

Gorman-Rupp Super T™ -sarjan pumput ovat suunniteltuja toimimaan taloudellisesti ja häiriöttömästi kiintoainetta sisältävien jätevesien ja lietteiden pumppauksessa. Pumpun tärkeimpiä ominaisuuksia ovat mm. pesän suuri nestevolyymi, joka mahdollistaa automaattisen itseimevyyden, vaikka putkilinja olisi tyhjentynyt täysin. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR- ja ERADICATOR PLUS -kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman Rupp V itseimeva pumppu

Gorman-Rupp V™

Gorman-Rupp V™-sarjan pumpuilla on samat ominaisuudet kuin T-sarjan pumpuilla, mutta niillä voidaan saavuttaa jopa 300 % paineenkasvu sekä 40 % virtauslisäys. Myös hyötysuhdetta on saatu kasvatettua entisestään. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR-kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman Rupp U

Gorman-Rupp U™

Gorman-Rupp U™-sarjan pumppua on saatavilla kolmea eri kokoa. Sen läpäisykyky on pienempi kuin T- ja V-sarjan pumpuilla, mutta nostokorkeuden osalta pumppu asettuu T- ja V-sarjalaisten välimaastoon. 

Saatavana myös repivällä ERADICATOR-kulutuslevyllä sekä patentoidulla huoltoluukulla. 

Gorman-Ruppin itseimeviä pumppuja on saatavilla valurautaisena (A3 ja C60), haponkestävänä (SST A61) sekä karkaistuna haponkestävänä (CD4MCu A65). 

Gorman-Rupp S-Line

Gorman-Rupp S-Line -liikuteltavia pumppuyksiköitä on saatavilla useita eri kokoja, jotka ovat suunniteltuja vastaamaan erityisvaatimuksia. 

Pumput toimivat nykyaikaisilla dieselmoottoreilla, jotka täyttävät EU:n tiukimmat V-vaiheen päästöstandardit. Ad Blue -lisäainetta ei siis tarvita. Gorman-Rupp S-Line -pumppuyksiköt ovat taloudellisia, luotettavia ja tehokkaita. Tuloksena on maksimaalinen suorituskyky ja minimaalinen ympäristövaikutus, sekä edulliset käyttökustannukset. 

Nämä tehokkaat pumppukoneikot ovat suunniteltuja tulevaisuutta silmällä pitäen. S-Linen ominaisuuksia ovat korkea suorituskyky, maksimaalinen luotettavuus, uusin tekniikka, parhaat materiaalit sekä houkutteleva muotoilu. 

S-Linen sykkivä sydän on Gorman-Ruppin keskipakopumppu, joka tunnetaan kestävyydestään, pitkästä käyttöiästään sekä huollon helppoudesta. S-Line voidaan varustaa täyttöavusteisilla (kalvopumppu) tai itseimevillä keskipakopumpuilla. Nämä pumput soveltuvat vaikeimpiin pumppaussovelluksiin. 

Gorman Rupp PMB T10 itseimeva pumppukoneikko

PMB-pumppukoneikot

PMB-pumppukoneikkoja on saatavilla kahta eri kokoa. Pienempi alusta on tarkoitettu 3–6 sekä suurempi 8–10 kokoiselle pumpulle. 

Alusta on valmistettu kuumasinkitystä teräslevystä ja kytkin-/hihnasuoja maalatusta alumiinista, mikä lisää korroosionkestokykyä. Kytkinvaihtoehtoina ovat joko Fenaflex- tai KTR-tyyppiset kytkimet, sekä hihnavetoisena varustettuna kiilahihnapyörillä. PMB-koneikoihin on saatavilla myös kuumasinkitystä teräksestä valmistettu suojakehikko, jossa on trukkipiikkinostomahdollisuus. 

AMT-pumput 

AMT Pump Company on Gorman-Ruppin tytäryhtiö, joka tarjoaa yli 1000 erilaista vakiomallipumppua. Niistä yli 400 mallia ovat nopeasti saatavilla sekä QSP- että Quick Ship Products -tuotteina. AMT valmistaa ja toimittaa teollisuuspumppuja monenlaisiin sovelluksiin, ja ne ovat lähes kaikki AMT:n itsesuunnittelemia. Pumppukomponentit koneistetaan, kootaan ja testataan Royersfordin tehtaalla Pennsylvaniassa. AMT:n ainutlaatuiset mallit, patentoidut tuotteet ja korkea laatu ovat tehneet yrityksestä alan johtavan toimijan. 

Pienet itseimevät pumppaamot

Lasikuidusta valmistetut integroidut pumppaamopaketit ovat siistejä ja matalarakenteisia, ja kestävät hyvin vaihtelevia sään vaikutuksia. Nämä huomaamattomat pumppaamot voidaan varustella lämmityksellä, valaistuksella sekä sähkö-/ohjauskeskuksella.  

Näppärästi irrotettavat ja saranoidut ovipaneelit sekä katto helpottavat ja nopeuttavat huoltoa.  

Pumppaamopaketteja on saatavilla kahta eri kokoa 120 cm x 200 cm ja 200 cm x 200 cm sekä 2″ (DN50) – 6″ (DN150) -pumpuilla, joiden kapasiteetti on välillä 10–300 m3/h ja teholuokka aina 22 kW asti. 

Isot itseimevät pumppaamot 

Pipelife logo

Suuremmat itseimevät pumppaamot toimitetaan kokonaispakettina imusäiliöineen ns. avaimet käteen -periaatteella. Pumppaamot ovat pitkälle kehitettyjä ja viimeisteltyjä puurakenteisia rakennuksia, ja niiden varustukseen kuuluu mm. lämmitys, valaistus, ilmanvaihto ja vesikalusteet. Pumppaamot varustetaan aina asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan.   

Letkupumput 

PCM-DELASCO-DX- letkupumppu

PCM DX

PCM DX -sarjan letkupumpuilla pystytään siirtämään erittäin tiheitä nesteitä, joten veden lisäämistä pumppauksen mahdollistamiseksi ei tarvita. Tämä mahdollistaa suuremmat pumppausmäärät ja siihen liittyvät kustannussäästöt. PCM Delasco™ DX -letkupumppujen ainutlaatuinen rakenne sekä monipuolinen letkuvalikoima mahdollistavat käytön useissa eri käyttökohteissa. 

Letkupumput ovat helppoja ja nopeita huoltaa tiivisteettömän rakenteensa ansiosta. Letku on ainoa osa, joka on pumpattavan nesteen kanssa kosketuksissa, ja älykäs Smart Quick -pikalukitusjärjestelmä helpottaa letkun vaihtoa sekä pumpun huoltoa. PCM Delasco™ DX -letkupumput ovat vankkoja rakenteeltaan sekä tehokkaita tuotoltaan, ja ne ovat suunniteltuja kestämään sekä sisäisiä että ulkoisia kulumistekijöitä, olivatpa ne sitten kemiallisia tai mekaanisia. 

PCM:tä löytyy ratkaisuja myös muihin vedenkäsittelysovelluksiin, kuten savukaasujen puhdistusprosesseihin, kaatopaikan suotoveden pumppaamiseen, hiilivetyjen talteenottoon ja maaperän kunnostukseen. 

Näppärästi irrotettavat ja saranoidut ovipaneelit sekä katto helpottavat ja nopeuttavat huoltoa.  

Pumppaamopaketteja on saatavilla kahta eri kokoa 120 cm x 200 cm ja 200 cm x 200 cm sekä 2″ (DN50) – 6″ (DN150) -pumpuilla, joiden kapasiteetti on välillä 10–300 m3/h ja teholuokka aina 22 kW asti. 

Epäkeskoruuvipumput 

PCM epakeskoruuvipumppu M

PCM:ltä on saatavana laaja valikoima erilaisia pumppuratkaisuja kunnallisten ja teollisuuden jätevesien luotettavaan käsittelyyn. PCM-epäkeskoruuvipumput antavat parhaimman suorituskyvyn, jota vaaditaan jäteveden, kuivatun lietteen ja annostelukemikaalien, kuten kalkkilietteen, rautakloridin tai polymeerin pumppaamiseen. PCM-pumput tukevat tehokkaasti vedenkäsittelyprosessin kaikkia vaiheita esikäsittelystä lopulliseen lietteen poistoon.  

PCM:tä löytyy ratkaisuja myös muihin vedenkäsittelysovelluksiin, kuten savukaasujen puhdistusprosesseihin, kaatopaikan suotoveden pumppaamiseen, hiilivetyjen talteenottoon ja maaperän kunnostukseen. 

Annostuspumput

PCM-Lagoa-annostus-pumppu

PCM Lagoa

PCM Lagoa -annostuspumput ovat suunniteltuja erilaisten nesteiden annosteluun. Annostuspumput ovat yksinkertaisia, rakenteeltaan kestäviä, hiljaisia ja sietävät hyvin myös kuivakäyttöä.   

Annostuspumput koostuvat mäntään yhdistetystä kalvosta, joka vuoron perään täyttää ja tyhjentää pumppauspään. Kalvon liike taaksepäin avaa alemman takaiskuventtiilin ja päästää nesteen sisään pumppauspäähän. Liikkeen eteenpäin suuntautuva liike sulkee alemman takaiskuventtiilin ja päästää annosteltavan nesteen ulos. 

Saatavilla lisävarusteena: jalkaventtiili, ruiskutustanko, varo- ja sulkuventtiili sekä sykkeenvaimennin. 

Teknisiä tietoja: 

  • Maksimivirtaus: 315 l/h pumppupäätä kohti 
  • Säädettävissä 10–100 % 
  • Maksimipaine: 12 bar 
  • Maksimilämpötila: 90°C 
  • Tarkkuus: ± 1 % 
  • Lineaarisuus: ± 3 % 
  • Nopea toimitus 

Maseraattorit 

PCM maseraattori

PCM maseraattorit

PCM:n maseraattorit ovat kustannustehokas tapa suojata pumppuja tukkeutumisilta. Niiden toiminta perustuu rei’itettyyn leikkauslevyyn sekä pyörivään leikkuriin. Maseraattorit ovat suunniteltuja ensisijaisesti lietekäyttöön niin uusiin kuin vanhoihinkin jätevesilaitoksiin, mutta niitä voidaan käyttää myös kunnallisten jätevesipumppaamojen pumppujen suojaamiseen.  

Maserattoreita on saatavilla kahdella eri runkokoolla ja niiden maksimivirtaus on 400 m3/h.

Grinder-repijälaiteet 

PCM-X-GUARD-repijalaite

PCM X-Guard -repijälaitteet voidaan asentaa suoraan putkilinjaan. Ne silppuavat nesteessä olevia partikkeleita pienempään muotoon ja suojaavat pumppuja ja prosessilaitteita tukkeutumisilta ja rikkoontumisilta. 

PCM X-Guard -repijälaitteiden patruunajärjestelmä on erittäin kestävä ja tuottaa suuren vääntömomentin jo pienillä pyörimisnopeuksilla. Se repii ja murskaa tehokkaasti rättejä, puunpalasia, muovia tai muita kiinteitä partikkeleita, jotka voivat tukkia venttiileitä, vahingoittaa pumppuja tai muita jatkokäsittelylaitteita. 

Lohkoroottoripumput 

AGM lohkoroottori pumppu

AGM-lohkoroottoripumput ovat varustettuja kolmilapaisella roottorilla. Ne ovat suunniteltuja vaikeiden lietteiden pumppaamiseen ja ovat erittäin helppoja huoltaa. 

Lohkoroottoripumppuja on saatavilla kolmea eri kokoa, joko yksittäisenä pumppuna tai kokonaisena pumppupakettina. Pumppupaketti sisältää alustan kytkimen sekä vaihdemoottorin. Maksimituotto on 80 m3/h.

Tilaa SGN Tekniikan uutiskirje

Strategiset yhteistyökumppanit

Gorman Rupp logo
PCM logo
AGM logo
AMT logo
Jyrki Kuosmanen SGN Tekniikka

Jyrki Kuosmanen

Jyrki on Suomen mittapuulla harvinainen osaaja, joka tekee pumppuhuollot vaikka silmät kiinni. Hän tuntee pumppumallit niin vuosikymmenten takaa kuin tulevaisuudestakin. Jyrkiltä hoituvat liki 20 vuoden kokemuksella niin pumppujen mitoitukset, kohteella tehtävät asennukset, käyttöönotto kuin paljon kiitetyt huoltokoulutuksetkin. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että Jyrkin avulla he saavat käyttöönsä aina oikeat ja tarvetta vastaavat pumppuratkaisut.

0449876538
jyrki.kuosmanen@sgn.fi