SGN Tekniikka Oy osti kolmanneksen Flowpro Management Oy:stä

SGN Tekniikka Oy osti kolmanneksen Flowpro Management Oy:stä

Julkaistu 05.03.2014

SGN Group -konserniin kuuluva SGN Tekniikka Oy on 24.2.2014 ostanut osuuden Flowpro Management Oy:stä.

Flowpro Management Oy myy, suunnittelee, toimittaa ja saneeraa kunnallisia ja teollisia jäte- ja puhdasvesipumppaamoja. Yhtiön omistus jakaantuu kolmeen yhtä suureen osaan. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Simo Rantanen, joka on myös yksi osakkaista. Kolmantena osapuolena toimii yhtiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tero Mäki. Yhtiön toimialueena on pääasiallisesti Suomi, mutta merkittävää kasvua haetaan jatkossa myös Pietarin alueelta Venäjältä.

Uusi, aktiivisempi rooli

SGN Tekniikka Oy on maahantuonut itseimeviä Gorman-Rupp-keskipakopumppuja vuodesta 1994.
Gorman-Ruppin markkinaosuus Suomessa on itseimevissä jätevesipumppaamoissa n. 80-90 %:n luokkaa. Monet Euroopan alueen Gorman-Rupp-maahantuojat ovat jo pitkään rakentaneet pumppaamoja itse. SGN Tekniikka Oy on tähän asti toiminut vain komponenttien maahantuojana.

– Yrityskaupalla pääsemme lähemmäs asiakasta ja vahvistamme jätevesipumppujemme asemaa markkinoilla. Oikeiden kumppaneiden löytyminen ratkaisi asian, sanoo SGN Tekniikka Oy:n toimitusjohtaja Timo Kallioja.

Pumppaamon nykyaikaisuus vaikuttaa tehokkuuteen ja turvallisuuteen

Itseimevät pumput edustavat ns. maanpäällistä pumppaamojärjestelmää, joka on varsinkin suurissa pumppaamoissa etu huollettavuutensa, käytettävyytensä ja työturvallisuutensa vuoksi. Tällä hetkellä n. 15 % Suomen jätevesipumppaamoista on maanpäällisiä pumppaamoita, kertoo Tapani Sulin, Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n käyttöpäällikkö.

Sulin pitää hyvänä asiana sitä, että laitemaahantuoja on mukana rakentamassa kokonaisuuksia.
– Silloin viimeisin tieto laitteista tulee varmasti tilaajan korviin, Sulin miettii.

Kuntasektori tärkeä asiakas

Flowpro Management Oy tähtää kuntasektorin vesihuollon kumppaniksi.
– Pääasiallinen painopistealueemme tulee olemaan kuntien ja kaupunkien vesihuolto ja siihen liittyvät projektit, mutta toki myös teollisuus, toimitusjohtaja Simo Rantanen sanoo.

Lisätiedot: Timo Kallioja, SGN Tekniikka Oy, timo.kallioja@sgn.fi, puh. 040 552 7048
Simo Rantanen, Flowpro Management Oy, simo.rantanen@flowpro.fi, puh. 050 431 7599
Tero Mäki, Flowpro Management Oy, tero.maki@flowpro.fi, puh. 0400 789 831

SGN Tekniikka Oy on teknisen tukkukaupan yritys, joka tuo maahan biolämpölaitteita sekä teollisuuden laitteita ja komponentteja. SGN Tekniikka Oy kuuluu SGN Groupiin, johon kuuluvat lisäksi Agritek Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Motors Oy, SGN Sportia Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Group on kaupan alalla toimiva perheyritys, joka tunnetaan vahvoista kansainvälisistä merkkituotteista. Sen toimialoihin kuuluvat urheilu- ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. SGN Groupin liikevaihto on 195 milj. € ja sen palveluksessa on 180 työntekijää. Sen pääkonttori sijaitsee Vantaan Koivuhaassa.