Katso tästä yhteystiedot

Spraying Systems Co:n vakiosuutinvalikoima sisältää laajan valikoiman suuttimia
eri käyttösovelluksiin. Meiltä löytyvät täyskartio-, onttokartio-, lattasuihku- tai
pistesuihkusuuttimet valmistettuina 35 eri materiaalista ja jopa 30 400 l/min
tilavuusvirtauksilla. Saatavissa tuhansia FullJet®-, WhirlJet®- ja VeeJet®-
suuttimia teollisuuden eri ruiskutussovelluksiin. Teollisuuden perussuuttimet
otsikon alta, voit tutustua erilaisiin suuttimiin ja suihkukuvioihin.

Klikkaa esittteen kuvaa tutustuaksesi sähköiseen suutinluetteloon. Paperiversion
saat SGN-tekniikasta. Mikäli tarvitset tietoa suuttimista tai sovelluksista autamme
kulloisessa ongelmassasi. Eri teollisuuden aloille löytyy paljon erikoissuuttimia,
esitteitä ja sovelluksia. Ole siis yhteydessä sähköisesti tai puhelimitse,
yhteystietomme löydät sivun alareunasta vasemmalta.


AutoJet® – ruiskutuksenohjausjärjestelmät

Suuttimet voivat toimia täsmällisesti vain, jos koko ruiskutusjärjestelmä toimii tehokkaasti. Kaikkien järjestelmän komponenttien- suutinten, pumppujen, anturien ja muiden hydraulisten ja pneumaattisten osien tulee olla tarkasti ohjattuja. Ruiskutuksenohjaukseen suunnitellut AutoJet® – ruiskutusjärjestelmät ja -ohjaimet mahdollistavat optimaalisen ruiskutustuloksen, parantuneen tuotelaadun ja matalammat tuotantokustannukset. AutoJet -ohjausjärjestelmiä on saatavilla useisiin käyttökohteisiin; yksinkertaisista järjestelmistä, kehittyneisiin sovelluksiin, joten voit valita sopivan ohjauksen omaan sovellukseesi.

AutoJet- ohjausjärjestelmät tarjoavat sinulle täsmällisen ruiskutustuloksen ja ratkaisun. Halusitpa ruiskuttaa vaikeasti pisaroituvaa viskoottista nestettä, kallista lisäainetta, tai vaikkapa kostuttaa tarkasti vedellä.

AutoJet -ohjauksella voidaan ohjata tarkasti ruiskutussyklejä ja tarkkailla myös ulkoisia olosuhteita, esimerkiksi kuljettimen nopeutta, kaasupesurin lämpötilaa ja kosteutta, joilla on oleellinen vaikutus ruiskutusjärjestelmän tehokkuuteen. AutoJet -ohjausyksikön monikäyttöisyys tekee siitä ihanteellisen laitteen teollisissa sovelluksissa, kuten:

 • kuljettimilla siirrettävien materiaalien ruiskutuksessa
 • voitelusovelluksissa
 • päästöjen säädössä
 • kaasuturbiinien tehon säädössä
 • ruiskutusmäärien yksilöllisessä säädössä erilaisille tuote-erille
 • kosteuden säädössä

AutoJet -ohjausyksikkö optimoi suuttimien ja ruiskupistoolien toiminnan ja tehostaa tuotantoprosessia, jolloin saavutetaan muun muassa seuraavia etuja:

 • korkeampi tuotteen laatu tarkalla ja tasaisella pinnoituksella
 • vähäisempi ohiruiskutus ja kemikaalien käyttö
 • yksinkertaisempi tuotantolinja ja halvemmat huoltokustannukset
 • suurempi linjanopeus ja tuotanto
 • parempi rajoituksiin mukautuminen ja pienemmät päästöt
 • nopea takaisinmaksuaika

 

AutoJet esimerkkijärjestelmiä

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä sovelluksista, jotka on toteutettu AutoJet- ruiskutuksenohjausjärjestelmillä. Tutustumalla järjestelmiin, voit saada ideoita miten voisit toteuttaa uusia tai vaikkapa päivittää nykyistä järjestelmääsi. Lisätietoja saat SGN-tekniikasta.

Klikkaa järjestelmän nimeä tutustuaksesi.

Elintarvikkeiden ruiskutus: antimikrobinen elintarvikkeiden ruiskutus Spraying Systems Co:n internetsivuilla

Puulevyteollisuuden kostutussovellus: PanelSpray – kuitulevyn ja lastulevyn kostutusjärjestelmä Spraying Systems Co:n internetsivuilla

Paperiteollisuus: pehmopaperin liimanruiskutusjärjestelmä Spraying Systems Co:n internetsivuilla

Makeisteollisuus: suklaan tai muun viskoottisen aineen ruiskutus lämmitetävällä järjestelmällä- AccuCoat

Ohjausyksiköt

AutoJet® – ruiskutuksenohjausjärjestelmät

AutoJet -ruiskutuksenohjausjärjestelmät sisältävät säädön- ja automatisointilaitteet, alkaen yksittäisestä ohjausyksiköstä ja päätyen täydellisiin avaimet käteen -ratkaisuihin. AutoJet -ohjausyksiköillä voidaan säätää ruiskutusparametreja teollisissa sovelluksissa tarkemmin ja helpommin kuin yksinkertaisella logiikkaohjauksella. SprayLogicTM -ohjelmiston avulla AutoJet -ohjausyksikkö tarkkailee prosessia ja säätää automaattisesti ruiskutusarvoja, kuten suuttimen tilavuusvirtausta, nestepainetta, hajotusilman painetta tai viuhkailman painetta.

 • 1550 -ohjausyksikkö: helpoin tapa ohjata ja optimoida automaattisten suutinpistoolien toimintaa. Tarkka On/Off – säätö, manuaalinen neste- ja ilmapainesäätö. Järjestelmällä voidaan ohjata niin sähköisiä kuin ilmahajotteisia suutinpistooleja. Järjestelmä sisältää pumpun ja tarvittavat paineensäätökomponentit. Sähköisille suutinpistooleille lisäksi ohjain, jolla voidaan ohjata PulsaJet -suutinpistooleja.
 • 2050 ja 2250 muunneltavat ohjausyksiköt: edistyneen tason ohjausyksiköt, joilla voidaan mitata ja säätää haluttuja muuttujia, ja pitää näin järjestelmä automaattisesti toiminta-arvoissaan.
 • Multi-Lube -voitelujärjestelmät: erityisesti metalliteollisuudessa käytettävien voitelu- ja korroosionestoaineiden ruiskutus. Soveltuu myös käytettäväksi muissa kohteissa, joissa vaaditaan tarkkaa voiteluaineen lisäystä. Tyyppilliset käyttökohteita muun muassa ohutlevyn profilointi ja syväveto.
 • AccuCoat®- lämmitettävät ruiskutusjärjestelmät: viskoottisten aineiden kuten suklaan ja öljyn ruiskutussovellukset. AccuCoat- järjestelmä käyttää takaisinkytkettyä säätöä, joten ruiskutettavan nesteen lämpötila pysyy vakiona tankista aina lopputuotteeseen asti.
 • Kaasunjäähdytys: avointa ohjausta tai takaisinkytkettyä lämpötilan säätöä käyttävät kaasunjäähdytysjärjestelmät. Järjestelmät takaavat tasaisen lämpötilan ja kosteuden säädön alentaen energiankulutusta, vähentäen huollon tarvetta sekä veden käyttöä ja kosteushaittoja.
 • PulsaJet® -automaattisuutinpistooli AutoJet- ohjausjärjestelmien kanssa: sähköisesti ohjatut PulsaJet-suutinpistoolit varmistavat tasaisen peiton, vähentyneen tukkeumariskin ja lopputuotteen ruiskutuslaadun AutoJet-ohjausjärjestelmän kanssa. Tämä kaikki on mahdollista pulssiohjatulla ruiskutussäädöllä (PulseWidthModulation).

Edellä mainittujen lisäksi on saatavilla ratkaisuja useisiin käyttökohteisiin, yksinkertaisista sovelluksista aina räätälöityihin järjestelmiin asti. Lisätietoja AutoJet -ohjausjärjestelmän sopivuudesta tarpeisiisi saat SSF Spraying Systems Finland Oy:ltä.

1550

1550-ruiskutuksenohjausyksikön on helppo tapa ohjata suuttimia. Yksikkö pystyy ohjaamaan sähköisiä tai paineilmalla toimivia automaattisia suutinpistooleja. Ohjausyksikköä on yksinkertaista käyttää ja sillä saadaan aikaan tehokas ruiskutusjärjestelmä alhaisin kustannuksin.

1550-ruiskutusohjausyksikkö on jo itsessään järjestelmä. Se sisältää paineilmatoimisen itseimevän kalvopumpun, paineensäädön suuttimen ruiskutettavalle nesteelle, hajotusilmalle kuin viuhkailmallekin. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voi käyttää paineastian kanssa, tai järjestelmä voi koostua pelkästä ohjausyksiköstä. Ruiskutusparametrit on kuvattuna ohjausyksikössä selvin symbolein, joten suutinten ohjaus on yksinkertaista ja helppoa.

1550 -ohjausyksikkö on erinomainen R&D -sovelluksissa, mutta riittävän tehokas myös pienimuotoiseen tuotantokäyttöön.

Käyttökohteita:

 • Päällystys/ pinnoitus
 • Voitelu
 • Merkintä
 • Liukuhihnasovellukset
1550

1550-ohjainyksikön kanssa on saatavilla uusi muovinen sähköisesti ohjattava 250AUH-PulsaJet suutinpistooli, joka pystyy maksimissaan 5000 pulssiin minuutissa. Pulssiohjattuna sillä saavutetaan laaja käyttöalue, pienempi tukkeutumisriski ja lisäksi se on edullinen, mutta silti erittäin käyttökelpoinen tarkkaa säätöä vaativissa ruiskutussovelluksissa.

1550 -ruiskutusyksikkö Spraying Systemsin internetsivuilla

AutoJet 2050 ja 2250 -ohjausyksiköt

AutoJet 2250 -ohjausyksiköllä voidaan säätää ruiskutusparametreja teollisissa sovelluksissa tarkemmin ja helpommin kuin yksinkertaisella logiikkaohjauksella. SprayLogicTM -ohjelmiston avulla AutoJet 2250-ohjausyksikkö tarkkailee ja säätää automaattisesti ruiskutusarvoja, kuten tilavuusvirtausta, nestepainetta, hajotusilman painetta tai viuhkailman painetta.

Säätimellä voidaan ohjata tarkasti ruiskutussyklejä ja tarkkailla myös ulkoisia olosuhteita, esimerkiksi kuljettimen nopeutta, ilman lämpötilaa ja kosteutta, joiden vaikutus on oleellinen ruiskutusjärjestelmän tehokkuuteen. AutoJet -ohjausyksikön monikäyttöisyys tekee siitä ihanteellisen laitteen teollisissa sovelluksissa.

Näissä ja monissa muissa käyttökohteissa AutoJet 2250-ohjausyksikkö optimoi suuttimien ja ruiskupistoolien toiminnan ja tehostaa tuotantoprosessia, jolloin saavutetaan:

 • korkeampi tuotteen laatu tarkalla ja tasaisella pinnoituksella
 • vähäisempi ohiruiskutus ja kemikaalien käyttö
 • yksinkertaisempi tuotantolinja ja halvemmat huoltokustannukset
 • suurempi linjanopeus ja tuotanto
 • parempi rajoituksiin mukautuminen ja pienemmät päästöt

Ominaisuudet:

 

 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä
  – Järjestelmän tila näkyy LCD -näytöllä
  – “Helppotoiminta -näppäimet” yksinkertaistavat käyttöä
 • Monipuolinen ajoituksensäätö
  – Kappaleen tunnistava sensori; start & stop liipaisua varten
  – On/Off -viiveparametrit helposti asetettavissa; ruiskutusaika minimissään millisekunnin mittainen
  – Pulssiohjattu virtauksensäätö
 • Kehittynyt virtauksen mittaus ja ruiskutuksen säätö
  – Mittaa virtausta ja muita suureita sekä mahdollistaa automaattisen pysäytyksen
  – Huomioi tarkasti kuluneet suuttimet ja tukkeumat; osittaisenkin tukkeuman
  – Muuttaa virtausmääriä ja suihkukuvioita ruiskutettavan muodon mukaan ruiskutusalgorytmien avulla
  – Parantaa ongelmanratkaisua virhe ilmoituksin
 • Avoin ohjaus tai takaisinkytketty säätö
  – Optimoi ruiskutustuloksen kaskadi eli sarjasäädöllä ja useilla PID säädöillä
  – Ylläpitää vakio virtausta tai painetta
  – Ylläpitää vakio sovellusmäärää muuttuvalla linjanopeudella
  – Ylläpitää vakiolämpötilaa kaasujen ja kiinteiden aineiden jäähdytyssovelluksissa
  – Tarjoaa useita esiasetettuja paineasetukseksi, erilaisten erien valmistuksessa

AutoJet 2050 -ohjainyksikkö on yksinkertaistettu versio 2250 – ohjainyksiköstä. Sitä voidaan käyttää kun ruiskutusjärjestelmän tulee valvoa ruiskutusta automaattisesti. Laitteisto ei kuitenkaan säädä järjestelmää/ruiskutusta ulkoisten muutosten mukaan joita prosessissa tapahtuu (kuten lämpötilan ja ratanopeuden muutos), vaan toimii esiasetettujen paine- ja virtaustietojen perusteella. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmitetyissä ruiskutusjärjestelmissä (AccuCoat), säiliönpesuun tarkoitetuissa pesuyksiköissä tai vaikka leipomon leivonnaisten kostutuksessa.

AutoJet 2250 -ohjausyksikkö Spraying Systemsin sivuilla

AccuCoat- viskoottisten aineiden ruiskutus, lämmitettävät järjestelmät

AccuCoat on AutoJet Technologies:n kehittämä lämmitettävä ruiskutusjärjestelmä, jolla voidaan ruiskuttaa viskoottisia aineita. Se on suunniteltu erityisesti elintarviketeollisuuden tarpeisiin, kuten suklaan, sokerin ja öljyn ruiskutukseen, mutta sitä voidaan käyttää myös useissa muissa käyttökohteissa. AccuCoat -ruiskutusjärjestelmä käyttää matalaa ruiskutuspainetta, joten korkeapainejärjestelmissä ongelmaksi muodostuva usvaisuus, joka aiheuttaa epätarkkaa ruiskutusta ja likaantumista pystytään poistamaan.

AccuCoatin toiminta perustuu tarkkaan lämpötilan säätöön. Laitteen säiliötä ja nestelinjoja peittää lämpövaippa. Lämpövaipassa on lämminnestekierto, jonka lämpötilaa järjestelmä valvoo, ja pitää lämmitysnesteen lämpötilan halutussa arvossa käyttäen takaisinkytkettyä lämpötilan säätöä. Näin ruiskutettava neste virtaa säiliöstä aina suuttimille asti tasalämpöisenä ja -laatuisena.

AccuCoat -järjestelmästä on kehitetty erityisesti rumpu- ja hihnakuljettimille versio jota kutsutaan Pan Spraying -järjestelmäksi. Järjestelmää käytetään erilaisten tuotteiden suklaalla päällystämiseen, kuten pähkinöiden, rusinoiden ja marjojen kuoruttamiseen. Järjestelmästä on saatavilla myös pienempi versio Mini AccuCoat, joka on erinomainen laite uusien tuotteiden kehittämisessä tai vaikkapa pienimuotoisessa tuotannossa, jossa tarvitaan nesteen lämmitystä.

Lämmitettäviin järjestelmiin oleisena osana kuuluvat lämmitettävät letkut. Niissä letkun ulkovaipassa kierrätettävä lämmitetty neste (usein vesi), lämmittää sisäkuoressa liikkuvaa viskoottista nestettä. Tällä tavoin tavallisessa huoneenlämmössä helposti kiteytyvän ja viskoottiseksi muuttuvan nesteen lämpötila pystytään pitämään tassaisena, jolloin pumpattavuus ja siirtäminen helpottuvat. Lämmitettäviä letkuja on saatavissa asiakkaan tarpeiden mukaan, useilla eri liitännöillä ja useista materiaaleista.

Lisätietoja AccuCoatista

Spraying Systemsin internet -sivuilta löydät lisätietoja AccuCoatin ominaisuuksista ja käyttökohteista Klikkaa tästä

Katso AccuCoat esittelyvideo YouTubesta Klikkaa tästä

Lataa esitteitä:

Lämmitettävät järjestelmät ja komponentit (pdf eng)
AccuCoat -esite (pdf eng)
Pan Spraying System -rumpupäällystys suklaalla (pdf eng)

Mini AccuCoat (pdf eng)

Lämmitettävät letkut (pdf eng)

accucoat1accucoat2

 

Kaasunjäähdytys- suuttimet ja järjestelmät

Kaasun jäähdytyssovellusten optimointi saattaa olla hankala tehtävä. Spraying Systems Co:n suuttimet ja AutoJet Technologiesin kaasunjäähdytysjärjestelmät tarjoavat ratkaisun kaasunjäähdytyssovelluksiin 70 vuoden kokemuksella. Laajan tuoteskaalan lisäksi tarjoamme myös tutkimus- ja testauspalveluja. Tämän tuloksena voimme tarjota ratkaisut Nox- ja SO2-päästöjen hallintaan, ammoniakin ruiskutukseen, pölynerotukseen ja moniin muihin käyttö-kohteisiin. Meiltä löydät teknisen tietämyksen ja tuotteet joilla kaasun jäähdytysongelmat ratkaista.

FloMax- kaasunjäähdytyssuuttimet

kaasunjaahdytys
Paineilma- / höyryhajoitteisilla FloMax-suuttimilla saadaan aikaan energiatehokas kaasun jäähdytys ja käsittely. FloMax-suuttimet helpottavat sopeutumista prosessin muutoksiin. Ilmanpaine voidaan asettaa vakioksi, jolloin nesteen tilavuusvirtaussuhdetta voidaan säätää 10:1 suhteessa muuttamalla nesteen painetta. Kun ilmanpaine on kerran säädetty, vain nesteen tilavuusvirtausta pitää säätää. Erillisiä ilman ja nesteen ohjausjärjestelmiä ei tarvita. Suuttimia on saatavissa useina eri virtauskokoina ja materiaalivaihtoehtoina. Suuttimet voidaan toimittaa valmiin suutinlanssin kanssa käyttökohteen mukaan, jolloin asennus on helppoa ja nopeaa. Valikoima takaa, että pystyt optimoimaan sovelluksen asennuksen, nesteen jakauman ja energian käytön.

Anti-Bearding FloMax -suutin

Anti-Bearding -ominaisuudella varustettut FloMax -suuttimet vähentävät kiinteiden aineiden kasautumista suuttimen kärkeen. Anti-Bearding -suutinta kannattaa käyttää erityisesti, mikäli ruiskutettava neste sisältää paljon lietettä tai muita kiinteitä aineita, jotka saattavat muodostaa kasauman suuttimeen kärkeen. Anti-Beardind -suuttimet vähentävät huollon tarvetta. Niitä tarvitsee huoltaa jopa 5 kertaa harvemmin, kuin tavallisia vastaavia suuttimia.

FloMax -suutinten käyttökohteet:

 • Jäähdytys ennen lämmönvaihdinta, uunia, ESP:tä
 • Jäähdytystornit
 • Induktiojäähdytys
 • NOx -päästöjen hallinta
 • SO2-päästöjen hallinta
  Tyypilliset käyttökohteet FloMax X-sarjan suuttimille (0,11-5,67 l/min)
 • Kaasunjäähdytys ja -käsittely
 • Induktiojäähdytys
 • NOx -päästöjen hallinta
 • kemikaaliruiskutus

FloMax -suuttimia käytetään yleisesti useilla teollisuudenaloilla:

 • Alumiini
 • Sementti
 • Kemian
 • Kalkki
 • Petrokemia
 • Voimalaitos
 • Paperi ja sellu
 • Jalostamo
 • Teräs
 • Jätteenpoltto

Esitteet:

Kaasunjäähdytys esite (pdf eng)
Anti-Bearding FloMax
FloMax X-sarjan suuttimet (pdf eng)

kaasunjaahdytys-3 kaasunjaahdytys-2

 

Multi-Lube -voitelujärjestelmä, voitelu- ja korroosionestoaineille

multilube-1
Multi-Lube -voitelujärjestelmä on tarkoitettu voitelu- ja korroosionestoaineiden ruiskuttamiseen metallilevyihin ja -aihioihin tai putkiosiin. Sitä voi käyttää profilointilaitteissa tai puristimissa sekä metallilankojen ja -tankojen voitelussa. Voiteluaineen lisäys tapahtuu tarkasti, öljynkulutus vähenee jopa 90 %. Suljettu ruiskutusyksikkö takaa puhtaan työskentelyn, voiteluaineen talteenotto huolehtii, että ylimääräinen voiteluaine palautuu suodattimen kautta takaisin käyttöön.

Käyttökohteen vaatimukset

Mikäli voitelusovelluksessa käytetään vääränlaista suutinta tai järjestelmää, voi aiheutua useita ongelmia. Huomiota pitää kiinnittää suuttimen virtaukseen, suihkumuotoon ja ruiskutusetäisyyteen. Lisäksi tulee huomioida kappaleen koko ja nopeus, sekä voiteluaineen ominaisuudet. Väärän tyyppinen suutin tai ruiskutuspaine aiheuttavat ongelmia tuotteen laadussa, lisäävät voiteluaineen kulutusta ja likaavat työtilaa.

Multi-Lube L210

multilube-2
Multi-Lube L210 – voitelujärjestelmää käytetään matala viskoottissa sovelluksissa, joissa viskositeetti on maksimissaan 60 cSt. Järjestelmässä käytetään tavallisesti hydraulisia nestesuuttimia, joille voiteluaine paineistetaan ilmatoimisella mäntäpumpulla. Pumpun tuottaman paineen vuoksi, neste pisaroituu tasaisesti ja pieniksi pisaroiksi. Järjestelmä sisältää säiliön, pumpun ja voiteluyksikön, sekä optiona takaisinkierrätyksen suodattimineen. Järjestelmää ohjataan erillisellä ohjausyksiköllä tai asiakkaan omalla ohjausjärjestelmällä (PLC).

L210:

 • Varustettu korkeapainepumpuilla, jotka annostelevat ja levittävät voiteluaineen kohteeseen suutinten avulla.
 • Annostelee voiteluaineen tarkasti suljetussa järjestelmässä.
 • Yksinkertainen voiteluainemäärän ja frekvenssin säätö.
 • Valittavissa molemmille puolille tai vain ylä- tai alapuolelle tapahtuva voitelu.
 • Optimoidaan asiakkaan tarpeiden mukaan – useita voiteluaineita voidaan käyttää samassa järjestelmässä.
 • Voiteluyksikkö takaa tarkan lopputuloksen, ylimääräinen voiteluaine palautuu säiliöön.

 

Multi-Lube voitelujärjestelmä P400 viskoottisille voiteluaineille

multilube-3
P400 on tarkoitettu viskoottisten voiteluaineiden lisäämiseen, joten sitä käytetään erityisesti syvävedossa. Laitetta voidaan käyttää useimpien markkinoilta löytyvien öljyjen kanssa, tarvittaessa yhdellä järjestelmällä voidaan ruiskuttaa useampaa kuin yhtä voiteluainetta.
Järjestelmä koostuu kahdesta erillisesti yksiköstä: ohjaus- ja voiteluyksiköstä. Lisäksi on suositeltavaa käyttää öljynerotinta, jotta pisaroituva öljy ei pääse sekoittumaan ympäröivään ilmaan. Laite toimii matalapaineella 0-6 bar, voiteluainemäärää säädetään automaattiruiskupistooleja käyttäen. Säätövara on laaja, hienon öljysumun avulla saavutetaan ohut, mutta tasainen peitto.

Multi-Lube -voitelujärjestelmällä vähennät voiteluöljyn kulutusta, ja parannat prosessisi toimintaa.

Lisätietoa voitelujärjestelmistä saat SSF Spraying Systems Finland Oy:stä ja Multi-Luben virallisilta kotisivuilta sekä Spraying Systemsin internetsivuilta.

Multi-Lube esittelyvideo (You Tube)

PulsaJet -suutinpistooli, pulssiohjattu virtauksen säätö (Pulse Width Modulated Flow Control)
pulssiohjattu

Pulssimodulointi (Pulse Width Modulation) on yleinen tekniikka, jolla voidaan ohjata sähköisesti ohjattavaa laitetta päälle ja pois päältä (on-/ off -ohjaus) jaksottaisesti nopeina pulsseina.
Pulssiohjattu virtauksen säätö suuttimia käyttäen tapahtuu samaan tapaan. Siinä kytketään sähköisesti ohjattua automaattista ruiskupistoolia päälle ja pois päältä nopeasti, ja näin pystytään kontrolloimaan suuttimen nestevirtausta. Pulssiohjatun ruiskupistoolin syklittäinen toiminta on niin nopeata, että vaikuttaa kuin virtaus olisi jatkuvaa. Virtausmäärää voidaan muuttaa tarkasti, peiton siitä kärsimättä. Kyseistä toimintoa käytetään erityisesti, kun muuttuvilla ratanopeuksilla halutaan yhtenäinen ruiskutustulos.

Video: vakio ruiskutusmäärä, muuttuvalla ratanopeudella (YouTube en)

Pulssiohjattu virtauksensäätö tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen virtauksensäätöön, joka suoritetaan painesäätönä:

 • laaja, nopea ja välitön virtaussäätö, vakio nestepainetta käyttäen
 • tasainen pisarakoko ja suihkukulma, lopputuotteen laatu vakio ja ohiruiskutus vähenee
 • tukkeutumaton toiminta – suuri suuttimen reikäkoko pienilläkin virtauksilla

Virtaussäätö toiminta-aikaa muuttamalla

pulssiohjattu-2
Pulssiohjatussa ruiskutuksensäädössä virtaussäätö tapahtuu muuttamalla toiminta-aikaa, eli aikaa jolloin suutin ruiskuttaa eli on päällä. Toiminta-ajan ollessa 100% ruiskupistooli ruiskuttaa koko ajan. Kun toiminta-aikaa muutetaan vaikkapa 50 %- arvoon, on virtaus suuttimen läpi 50 % maksimiarvosta (tietyllä paineella). Suutin on tällöin 50 % toiminta-ajasta päällä (ON), ja 50 % toiminta-ajasta poissa päältä (OFF). Toiminta-aikaa voidaan muuttaa portaattomasti välillä 5-100 %. Näin saadaan aikaan joustava ja tarkka virtauksensäätö, erittäin nopealla vasteella. Koska nestepainetta ei muuteta, pysyy pisarakoko, suihkukulma ja näin ollen lopputuotteen laatu vakiona.

Toiminta-aikaa säätäen voidaan käyttää tavallista suurempia suutinkokoja, jolloin tukkeutumisriski pienenee. Usein vältytään myös käyttämästä kallista paineilmaa nesteen pisaroittamiseksi.

Tavanomaisessa virtauksensäädössä, jossa virtausta muutetaan painetta muuttamalla, haluttu virtaus saavutetaan useiden sekuntien kuluttua. Tämänkin jälkeen virtaus on usein epätasaista. PulsaJet -suutinpistooleilla virtaussäätö on nopeaa ja tarkkaa, haluttu virtaus saavutetaan usein sekunnin kymmenyksissä. Ruiskutuksen aloitus ja lopetus on välitöntä, joten jopa yksittäisiä kappaleita voidaan ruiskuttaa tarkasti.

Tasainen peitto jakson pituutta eli taajuutta muuttamalla

Koska pulssiohjattua virtauksen säätöä käytetään usein kompensoimaan ratanopeuden muutoksia, pitää pulssinopeuden olla riittävän suuri, jotta saavutetaan tasainen peitto. Mikäli taajuus eli syklien välinen etäisyys ei ole tarpeeksi pieni, tulee ruiskutusjäljestä epätasaista. PulsaJet -ruiskupistoolin taajuus voi olla jopa 15000 sykliä minuutissa, joten se pystyy saavuttamaan tasaisen peiton korkeallakin ratanopeudella.

Katso video

PulsaJet -ruiskupistooleja ohjataan sähköisesti tavallisesti AutoJet Technologiesin valmistamalla ohjausyksiköllä. Valittavana on useita ratkaisuja, riippuen kohteen vaativuudesta. 1008 -ohjauspaneeli on yksinkertaisin tapa ohjata PulsaJet -suutinpistooleja, siinä suutinpistoolieen toiminta-aikaa eli ruiskutusmäärää säädetään joko manuaalisesti tai ulkoisesti 4-20 mA ohjausviestillä. Kehittyneemmissä ohjaimissa ruiskutusmäärä voi esimerkiksi muuttua automaattisesti linjanopeuden muuttuessa, jolloin ruiskutusmäärä neliötä kohden pysyy koko ajan vakiona.

pulssiohjattu-3
Pulssiohjatut ruiskupistoolit

 • 10000AUH
 • 250AUH
 • 10000AUH-ATEX

 

PWM -ohjainyksiköt

 • 1008
 • 2008
 • 1550
 • 2050 & 2250

 

Katso miten PWM käytännössä toimii Spraying Systems Co:n PWM-sivuilta Klikkaa tästä

Tutustu myös Oikea Siirto -lehden 2008 numeron PWM artikkeliin. Klikkaa tästä

Ladattavia esitteitä:

2250 PulsaJet -ohjausyksikkö (pdf eng)

Opas pulssimoduloituun virtauksensäätöön ja ruiskutukseen – PWM (pdf eng)

PulsaJet suutinpistoolit ja ohjaimet (pdf eng)


Automaattiset ruiskupistoolit

Meillä on laaja ja kattava valikoima automaattisia ruiskupistooleja ja niiden ohjaimia. Valittavanasi on ilma- tai sähköisesti ohjatut ruiskupistoolit, joissa neste hajotetaan pisaroiksi joko nesteen omalla reaktiovoimalla eli hydraulisesti tai paineilman avulla pneumaattisesti. Suihkumuotoja, kapasiteettikokoja, materiaaleja ja erikoisversioita on saatavilla useita.

Tarvittaessa voit ohjata ruiskupistooleja AutoJet® Technologiesin ohjainjärjestelmällä, joka sisältää tarvittavan ohjelmiston ja laitteiston, ja pystyy mittaamaan ja säätämään prosessia kunkin hetkisen tarpeen mukaan. Ohjainjärjestelmiä löytyy yksinkertaisesta ajoitetusta toiminnasta aina monimutkaiseen takaisinkytkettyyn asti.

Tutustu automaattisiin ruiskupistooleihin Spraying Systems Co:n sivuilla Klikkaa tästä

AutoJet -ohjausjärjestelmiin voit tutustua Klikkaamalla tästä


Kaasunkäsittelysuuttimet

Kaasun jäähdytyssovellusten optimointi saattaa olla hankala tehtävä. Meiltä löydät teknisen tietämyksen ja tuotteet, joilla kaasun jäähdytysongelmat ratkaistaan: suuttimet ja järjestelmät haihdutusjäähdytykseen, NOx kontrolli, ammoniakin ruiskutus, pölynerotus ja moniin muihin sovelluksiin.

Esimerkiksi paineilma/höyryhajoitteisilla FloMax-suuttimilla saadaan aikaan erittäin pienipisarainen vesisuihku, joka on energiatehokas kaasun jäähdytyksessä ja käsittelyssä. FloMax-suuttimet myös helpottavat sopeutumista prosessin muutoksiin. Ilman paine voidaan asettaa vakioksi, jolloin nesteen tilavuusvirtaussuhdetta voidaan säätää 10:1 muuttamalla nesteen painetta. Kun ilman paine on kerran säädetty, vain nesteen tilavuusvirtausta pitää säätää.

Erillisiä ilman ja nesteen ohjausjärjestelmiä ei tarvita. Suuttimia on saatavissa useina eri virtauskokoina ja materiaalivaihtoehtoina. Valikoima takaa, että pystyt optimoimaan sovelluksen asennuksen, nesteen jakauman ja energian käytön.

Tyypilliset käyttökohteet:

 • SO2 – päästöjen hallinta
 • HCL ja H2SO4 -täytekappalepesuri
 • NOx -päästöjen hallinta – SCR & SNCR

Lataa esitteitä:

FloMax -kaasunjäähdytyssuuttimet

Kaasunjäähdytys-esite

Spraying Systems Co:n internet sivut – kaasunkäsittely

kaasunkasittelysuuttimet-1 kaasunkasittelysuuttimet-2


Paineilmahajotteiset

Paineilmasuuttimet ovat kaikista suutintyypeistä monikäyttöisimpiä; käyttösovelluksina mm.erilaiset voitelu-, pinnoitus-, kostutus-, kaasunkäsittely- tai pölyn torjuntasovellukset. Paineilmahajotteisilla suuttimilla on yleisesti pienin pisarakoko kaikista suuttimista.

Suutinkokoja ja malleja on saatavissa lukuisia, paine- tai lapposyöttöisenä, ulkoisella tai sisäisellä sekoituksella sekä laaja valikoima materiaaleja. Paineilmahajoitteiset suuttimet vaativat toimiakseen nesteen syöttölinjan sekä paineilmalinjan hajoitusilmaa varten. Joissakin malleissa tarvitaan toinen ilmalinja automaattista ohjausilmaa varten (on-off toiminta).
Tutustu Spraying Systems Co:n sivuilla paineilmahajotteisiin suuttimiin Klikkaa tästä

Uutuustuotteita:

VMAU “anti-bearding” suuttimetvähentävät pinnoitussovelluksissa yleistä ongelmaa eli materiaalin kerääntymistä ilmasuuttimen ympärille, mikä taas aiheuttaa neste- ja ilmasuuttimen tukkeentumista. Uusi rakenne estää pisaroiden putoamisen ilmasuuttimen päälle ja siten varmistetaan pitkäikäinen häiriötön toiminta.

FloMax® paineilmahajoitteisten suuttimien tuottamat pisarat ovat tasakokoisia ja hyvin pieniä, joten FloMax® soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi kaasujen haihdutusjäähdytyksessä. Nyt myös uudet pienet virtauskoot saatavissa.

Lämmityselementit, jotka voidaan liittää suuttimiin. Lämmityselementin avulla viskoottisiakin nesteitä voidaan ruiskuttaa ilman suuttimen tukkeentumista. Saatavilla myös lämmitettäviä järjestelmiä, kuten AccuCoat.

55400 venttiilisarjan avulla sähköiset komponentit voidaan asentaa erilleen nestelinjasta, jolloin laitteiden käyttöikä pidentyy ja huollon tarve vähenee. Venttiilisarjoilla pystyy toteuttamaan esimerkiksi yksinkertaisen, mutta toimivan ilmankostutusjärjestelmän.

VMAU -paineilmahajotteinen suutin lataa esite (pdf eng)

Paineilmahajotteiset suuttimet Spraying Systems Co:n katalogissa Klikkaa tästä


Pölyntorjunta

Pölyntorjunta suuttimia käyttämällä tapahtuu kahdella eri tavalla: kiinteään materiaaliin tapahtuvana ruiskutuksena eli pölynestona sekä pölynsidontana, jolloin poistetaan ilmassa leijuvaa pölyä.

Pölynestossa pölyävän materiaalin kosteutta lisätään ruiskuttamalla materiaan nestettä. Näin estetään pölyn muodostuminen eli ilmaan pääsy. Kosteuden lisäämisessä on tärkeää tietää miten veden lisääminen vaikuttaa materiaan. Ruiskutettaessa liian vähän nestettä pölyongelma ei poistu, ja jos toisaalta ruiskutetaan liian paljon nestettä materiaan, voi muodostua laatuongelmia tai esimerkiksi mutaa tai savea. Materia, johon nestettä ruiskutetaan määrittää myös sen, tarvitseeko pölyntorjunnassa käyttää kemikaaleja. Pölynestossa käytetään tavallisimmin suuttimia, joiden pisarakoko on melko suuri. Käytetyimpiä suuttimia ovat näin ollen onttokartio-, viuhka- ja täysikartiosuuttimet.

Pölynsidonnassa ilmassa leijuvaan pölyyn ruiskutetaan nestettä, jolloin pöly tarttuu nesteeseen ja putoaa maahan. Pölynsidonnassa tärkeää on erityisesti pölypartikkelien koko ja ruiskutettavan nesteen pisarakoko. Pisarakoon ja pölypartikkelikoon ollessa yhtä suuret pölypartikkelit tunkeutuvat pisaraan ja putoavat maahan. Mikäli pisarakoko on suurempi kuin pölypartikkelit, pölypartikkelit eivät törmää pisaroihin. Toisaalta jos pisarakoko on pienempi kuin partikkelien koko, pisarat haihtuvat ennen kuin ne ehtivät pudota maahan ja pölyäminen jatkuu.
Pölynsidonta suoritetaan tavallisesti sumutussuuttimilla tai ilmahajotteisilla suuttimilla, jotka muodostavat pienipisaraista vesisumua. Tämän takia ilmassa leijuvan pölyn sidonta tulee suorittaa tuulettomassa ympäristössä.

Esitteet:

Pölyntorjunta esite

Lisää pölyntorjunnasta

Pölyntorjunta Spraying System Co:n internetsivut
polyntorjunta-1polyntorjunta-2

 


Ruiskupistoolit

GunJet-käsipistooleja löytyy laaja valikoima tehokkaista korkeapainepistooleista matalapaineversioihin, joita käytetään tavallisimmissa pesusovelluksissa. Pistoolien suunnittelussa on huomioitu käyttäjän tarpeet ja mukavuus. Vahva rakenne takaa vuotamattoman toiminnan vaativimmissakin olosuhteissa. Pistooleihin on saatavissa suihkuputkia useina eri pituuksina ja malleina.

AutoJet-automaattipistoolit ovat ratkaisu jaksottaiseen suihkutukseen ja tarkkaan ruiskutettavan nesteen annosteluun. AutoJet-pistooleja ohjataan sähköisesti tai paineilman avulla ja oikealla suuttimella suihkun muoto voidaan määrittää tarkasti. Käyttösovelluksia ovat esimerkiksi muottien voitelu, tölkkien pinnoitus ym.

ruiskupistoolit-1ruiskupistoolit-2

Automaattipistoolit toimivat joko nestepaineella tai paineilmahjoitteisesti. Maksimi toimintanopeus on jopa 10000 jaksoa minuutissa.

Uutuus!- GunJet AA70 Lataa esite (pdf eng)

Spraying Systems Co esitteen ruiskupistoolit Klikkaa tästä

Ruiskupistoolit Spraying Systems Co:n internetsivut

Lisätietoja saat SSF Spraying Systems Finland Oy:ltä.


SprayDry® Suihkukuivaussuuttimet

Spraying Systems Co:n suihkukuivaussuuttimet ovat jo vuosikymmeniä olleet laajasti käytössä kaikkialla maailmassa esim. maidon, kahvin, pesuaineiden, mausteiden, saippuan ja muiden nesteiden suihkukuivauksessa. Suuttimia on jatkuvasti kehitetty toiminnaltaan paremmiksi, kestävämmiksi, helpommin huollettaviksi ja monikäyttöisemmiksi.

Kehitystyön viimeisimpiä tuloksia ovat esimerkiksi:

 • suuttimen helppo muunneltavuus käyttösovelluksen mukaan
 • pisarakoon hallinta suuttimen tilavuusvirtauksen ja paineen avulla
 • käsin koottava rakenne – ei työkaluja ja huoltoseisokkeja
 • suutinaukon ja suutinkärjen uusittu rakenne pienentää tukkeentumisriskiä
 • uusi “anti-bearding” rakenne vähentää suuttimeen mahdollisesti tarttuvan materiaalin määrää
 • sisäänrakennettu takaiskuventtiili vähentää kuivaimen sisäpinnan kostumista
 • laaja valikoima materiaalivaihtoehtoja – parempi kulutuskestävyys

Valitse kolmesta suutintyypistä: SB, SK tai WhirlJet. SK-mallin suutttimet on tarkoitettu pienille virtauksille (15-576 l/h), SK-malli keskisuurille virtauksille (210-2170 l/h) ja WhirlJet-mallin suuttimet suurille virtauksille (190-11 000 l/h).

Tutustu SSCo:n internet-sivuilla suihkukuivausuuttimiin Klikkaamalla tästä.

suihkukuivaussuuttimet-1suihkukuivaussuuttimet-2suihkukuivaussuuttimet-3


Suihkuputket

Räätälöityjen suihkuputkien suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ruiskutustarkkuuteen ja helppoon huollettavuuteen.

 

Suihkuputkia on saatavissa varustettuna:

 • käsikäyttöisellä puhdistusharjalla
 • automaattisella puhdistusharjalla
 • harjaton suihkuputki
 • oskilloiva suihkuputki

Erikoissovelluksiin kuten esimerkiksi kriittisiin kostutus- ja pinnoitussovelluksiin on saatavissa paineilmahajoitteisilla suuttimilla varustettuja suihkuputkia.

Saatavissa on kaksi perusmallia:

 • avoin kanavarakenne, alumiini tai ruostumaton teräs, sovelluksiin, joissa suihkuputken tai suuttimien vahingoittuminen ei ole todennäköistä
 • suljettu laatikkorakenne, ruostumaton tai haponkestävä teräs, sovelluksiin, joissa suuttimet tai syöttölinja on suojattava

Terästeollisuuden käyttökohteisiin on saatavissa erikoisvarusteltuja suihkuputkia esimerkiksi valssihilseen poistoon. Nämä suihkuputket on usein varustettu lämpösuojilla ja suojalevyillä sekä terästeollisuuden erikoissuuttimilla.

Räätälöityjen suihkuputkien lisäksi valikoimiimme kuuluvat räätälöidyt lanssit, asennusjärjestelmät ja adapterit.

Lisätietoja näistä Spraying Systems Co:n sivuilla:Klikkaa tästä

suihkuputket


Suuttimien lisävarusteet

Teollisiin ruiskutusjärjestelmiin on saatavissa laaja valikoima lisävarusteita. Suuttimien asennusta helpottavat silmukkayhteet, pallonivelet ja nivelliittimet. Virtausta voidaan ohjata erilaisilla venttileillä ja säätimillä ja tukkeentumisongelmat minimoidaan nestesuodattimilla.

Lataa suodatinesite tästä

suuttimien-lisavarusteet-1suuttimien-lisavarusteet-2

 


Säiliönpesu

Jos sinulla on tankki, nesteen kuljetusauto tai mikä tahansa säiliö, anna meidän auttaa sen puhdistuksen automatisoinnissa! Säiliösi puhdistetaan nopeammin, tehokkaammin ja turvallisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Mikään säiliö ei ole liian pieni tai suuri tai likainen.

Valikoimissamme on satoja eri vaihtoehtoja. Nesteen reaktiovoimalla pyöriviä säiliönpesusuuttimia on useita. Esimerkiksi ROKON -mallit toimivat 1-16 barin nestepaineella vakiopyörimisnopeudella n. 10 rpm. Korkeammilla paineilla suihkun iskuvoiman kasvaessa voidaan pienentää nestemäärää ja parantaa pesutulosta. Vakioitu pyörimisnopeus tekee suuttimesta erittäin käyttökelpoisen pesu-, desinfiointi- ja vaahdotussovelluksissa.

Moottorikäyttöiset säiliönpesusuuttimet toimivat joko ilma- tai sähkömoottorin avulla. Tehokkaat pistesuihkusuuttimet pyörivät suutinpäässä moottorin avustamana, jolloin saadaan erinomainen pesutulos.

Kiinteästi asennettavilla säiliönpesusuuttimilla saadaan aikaan täysi peitto pestävälle pinnalle. Suutinpäässä käytetään täyskartiosuuttimia.

Uusimpina säiliönpesureina on tarjolla TankJet 360- ja TCX -säiliönpesurit. TankJet -hydrauliset säiliönpesurit on tehty suurille jopa 30 metriä halkaisijaltaan oleville säiliöille. Maksimi käyttöpaine on 24 baria ja tilavuusvirtaus 1135 l/min. Lisäksi on saatavilla TCX-säiliönpesuri, joka on suunniteltu erityisesti lääke- ja elintarviketeollisuuden, sekä muiden hygieenisesti vaativien kohteiden pesuun. TankJet- sekä TCX -säiliöpesurit ovat saatavilla ns. FlowThru -malleina, joissa koneiston voitelu tapahtuu pesunesteen avulla, TankJet saatavana myös öljyvoidellulla koneistolla.

Spraying Systemsin TankJet -sivulta, löydät sopivan pesurin kohteeseesi. Klikkaa tästä itsesi sivustolle.

TankJet säiliönpesukatalogi (pdf eng)

Ohjekirja säiliöiden pesun optimointiin

 

sailionpesu


Teollisuuden perussuuttimet

Spraying Systems Co:lla on luettelossaan noin 87 000 erilaista suutinta. Tavallisimpina valmistusmateriaaleina ovat messinki, ruostumaton teräs ja haponkestävä teräs, mutta myös erikoismateriaaleja kuten polypropyleeni ja Kynar on saatavilla. Tavallisimmat suutinkuviot ovat onttokartio, viuhka , täysikartio ja pistesuihku, pisarakoon ollessa yleisesti pienin onttokartiolla ja suurin pistesuihkulla. Hydrauli hajotteisista suuttimista pienin pisarakoko on sumutusuuttimilla, mutta kaikkein pienin pisarakoko saavutetaan kuitenkin paineilmahajotteisilla suuttimilla, joita käytetään pienen pisarakokonsa vuoksi esimerkiksi kostutus- ja voitelusovelluksissa.

Tavallisten kierteellisten suutinten lisäksi on saatavilla ns. pikakiinnitteisiä suutinversioita (QuickJet & UniJet), jotka koostuvat suutinrungosta ja suutinkärjestä. Näissä suutin on helppo irrottaa puhdistusta tai vaihtoa varten. Pikakiinnitteisiä suuttimia on saatavilla useina eri kokoina, materiaaleina, suihkukuvioina, suihkukulmina ja niihin ja muihinkin suuttimiin on saatavilla monia lisävarusteita. Näistä esimerkkejä ovat muun muassa painerajottimet, takaiskuventtiilit, silmukkayhteet ja suodattimit, jotka helpottavat ja parantavat suutinten toimintaa.

Suutinten lisäksi Spraying Systems tarjoaa asiakkailleen palveluja, kuten esimerkiksi pisarakokomittauksia, tai vaikkapa CFD-mallinnuksia kaasunjäähdytykseen (CFD- Computational Fluid Dynamics).

 

teollisuuden-perussuuttimet

Yleisin käytetty suutintyyppi on viuhkamaisen nestesuihkun aikaansaama viuhkasuutin, jota käytetään yleisimmin pesusovelluksissa. Viuhkamuoto saadaan aikaan joko elliptisellä suutinaukolla tai ohjaamalla suihku suutinaukon jäljessä olevaan heijastuslevyyn. Jälkimmäistä kutsutaan usein lusikkasuuttimeksi. Suihkukulmat viuhkasuuttimilla vaihtelevat välillä 5-110°.
Tavallisimmat viuhkasuutinten mallit ovat VeeJet, FlatJet, FloodJet ja WashJet. Normaalikäyttöpaine VeeJet- ja FlatJet-suuttimillla on 3-20 baria, FloodJet-suuttimella 1-4 baria ja korkeapainepesuissa käytetyllä WashJet-suuttimella 50-270 baria (MEG-suutin). Lisäksi on saatavilla erikoismalleja.

Viuhkasuutinten tavallisimmat mallimerkinnät:
H-VV, H-U, P, K, MEG

Viuhkasuutinten käyttökohteita:

 • Jäähdytys ja sammutus
 • Tuotteiden pesu
 • Vesijäähdytys
 • Kaasupesurit
 • Vesihuuhtelu
 • Lipeäpesurit
 • Pölyntorjunta
 • Palontorjunta

Viuhkasuuttimet Spraying Systems Co:n katalogissa Klikkaa tästä

viuhkasuuttimet

Onttokartiosuutin muodostaa iskupinnaltaan pyöreän nesterenkaan. Suihku on nimensä mukaisesti ontto kartio. Suihkunmuoto saadaan aikaan syöttämällä neste ns. pyörrekammioon suuttimen seinämän tangentin suuntaisesti (WhirlJet-suutin). Toinen vaihtoehto on konstruktio, jossa erityinen virtauksenohjain on asennettu välittömästi ennen suutinaukkoa (WhirlJet In-Line – suutin). Lisäksi on olemassa nk. siansaparosuutin eli spiraalisuutin (SpiralJet-suutin), jossa neste hajoaa pisaroiksi nopeuden kasvaessa spiraalinmuotoisella radalla.

Pyörrekammio periaatteella toimivien WhirlJet -onttokartiosuutinten ja spiraalisuutinten läpi voidaan rakenteensa ansiosta ruiskuttaa suhteellisen paljon kiintoainetta sisältävää nestettä. Suutin ei tukkeudu helposti, koska sen sisällä ei ole virtauksenohjaimia.

Onttokartiosuutinten mallimerkintöjä ovat mm. WhirlJet, DeflectoJet ja SpiralJet. Yleiset käyttöpaineet ovat välillä 0,2-10 baria, ja tilavuusvirtaus 0,1 litraa minuutista arvosta yli 100 litraan minuutissa WhirlJet ja DeflectoJet-suuttimilla, sekä SpiralJet -suuttimella jopa useita tuhansia litroja minuutissa.

Onttokartiosuutinten tavallisimmat mallimerkinnät:
A, B, BD, BSJ

Onttokartiosuutinten käyttökohteita:

 • Kaasun ja ilman pesu lentotuhkasta ja muista palamisjätteistä
 • Kaasun jäähdytys
 • Vesijäähdytys
 • Pölynsidonta
 • Veden ilmastus
 • Meriveden ruiskutus
 • Metallien pintakäsittely

Onttokartiosuuttimet Spraying Systems Co:n katalogissa Klikkaa tästä

 

onttokartio1 onttokartio2 onttokartio3
WhirlJet (A,B) WhirlJet In-Line (BD, BDM) SpiralJet (BSJ)
onttokartio4 onttokartio5

Pistesuihku muodostaa kovaa iskevän pistemäisen suihkun. Oikealla suutingeometrialla saadaan aikaan suihku, joka pysyy yhtenäisenä pitkän matkan suutinreiän jälkeen. Virtauksen tasaisuutta eli laminaarisuutta voidaan lisätä erityisellä suuttimen sisään tai eteen asennettavalla virtauksen-ohjaimella, joka vakauttaa virtausta.

Tyypillisiä käyttökohteita pistesuihkusuuttimille ovat erilaiset pesu- ja leikkaussovellukset. Käyttöpaineet pistesuuttimilla ovat kymmenistä bareista aina useampiin tuhansiin Bareihin, tilavuusvirtausten ollessa usein melko pieniä (1-100 l/min).

Pistesuutinten tavallisimmat mallimerkinnät:

VeeJet (H-U), WashJet (MEG), UltraStream

Pistesuihkusuutinten käyttökohteita:

 • Korkeapainepesut
 • Palontorjunta
 • Leikkaussovellukset (esim. paperiradan leikkaus)
pistesuihkusuuttimet-1 pistesuihkusuuttimet-2 pistesuihkusuuttimet-3
NeedleJet -rubiinisuutin Safiirisuutin UltraStream -leikkaussuutin
pistesuihkusuuttimet-4

Sumutussuuttimiksi kutsutaan nestesuuttimia, jotka muodostavat pelkällä nestepaineella eli hydraulisesti erittäin pienipisaraisen sumumaisen suihkun. Suihkumuoto sumutussuuttimilla on yleisesti onttokartio. Erittäin pienikokoisista pisaroista johtuen suihkun muoto ei ilman vastuksen ja pyörteilyn vuoksi säily pitkää matkaa suutinaukon ulkopuolelle. Tästä johtuen sumutussuuttimia tulee käyttää kohteissa, joissa ei ole suurta ilmanvirtausta. Huomioitavaa sumutussuuttimilla on pieni tilavuusvirtaus, joka määritetään litraa tunnissa arvona (l/h) pienistä virtausmääristä johtuen.

Suihkukulmat sumutussuuttimilla ovat tavallisesti 65-90°, laajakulmaisilla suihkuilla noin 155°. Tilavuusvirtaukset ovat käyttöpainealueella 2-80 Bar tavallisesti 3-500 l/h.

Sumutussuutinten tavallisimmat mallimerkinnät:
LN, LNN, M, 7N

Sumutussuutinten käyttökohteita:

 • Kostutus
 • Jäähdytys
 • Pölynsidonta
 • Spraykuivaus

 

sumutussuuttimet-1 sumutussuuttimet-2 sumutussuuttimet-3
Hydraulinen sumutussuutin(M) FogJet – sumutussuutin (kapea kulmainen) (FF) Hydraulinen sumutussuutin(laaja kulmainen) (LNN-W)
sumutussuuttimet-4 sumutussuuttimet-5

Täysikartiosuutin muodostaa iskupinnaltaan pyöreän pallomaisen, neliömäisen tai ovaalin muotoisen kuvion. Suihkumuoto saadaan tavallisesti aikaan käyttämällä suuttimen sisällä olevaa virtauksenohjainta. Pisarakoko on suurempi kuin vastaavalla onttokartiosuuttimella. Tavalliset suihkukulmat ovat välillä 15-125°, joillakin malleilla jopa 170°.

Sovelluksiin, joissa ruiskutettavan nesteen seassa on kiinteitä partikkeleita, on saatavilla erityinen täysikartiosuutinmalli ilman sisäistä virtauksenohjainta. Tämä MFP -suutinmalli (Maximum Free Passage) auttaa suuttimen auki pysymistä.

Täysikartiosuutinten mallimerkintöjä ovat mm. FullJet, SpiralJet ja DistriboJet. Tilavuusvirtaukset täysikartiosuuttimilla vaihtelevat pienten suutinten muutamista litroista minuutissa aina suurten laipallisten mallien 10 000 litraan minuutissa lukemaan. Tavallisimmat käyttöpaineet ovat välillä 0,4-10 baria.

Täysikartiosuutinten tavallisimmat mallimerkinnät:
GG, HH, TG, HHSJ, R, HHMFP

Täyskartiosuutinten käyttöjohteita:

 • Pesu- ja huuhteluprosessit
 • Koksin, metallin ja muiden materiaalien sammutus ja jäähdytys
 • Pölyntorjunta malmin, kivihiilen yms. käsittelyprosesseissa
 • Vaahdontorjunta
 • Savukaasujen rikinpoisto, pesu ja jäähdytys
 • Jätemateriaalien ja varastosäiliöiden kastelu palon estämiseksi
 • Kemialliset prosessit
tayskartiosuuttimet-1 tayskartiosuuttimet-2 tayskartiosuuttimet-3
FullJet(HH) SpiralJet(HHSJ,HHSJX) DistriboJet(RF)
tayskartiosuuttimet-4 tayskartiosuuttimet-5


Ilmasuuttimet paineilmakäyttöön

WindJet® ilmasuuttimet ovat ihanteellinen ratkaisu kuivaus- jäähdytys- ja kevyiden kappaleiden siirtosovelluksissa. WindJet® suuttimien suuri nopeuksisia ilmasuihkuja voidaan käyttää melkein minkä tahansa pinnoitteen tai päällysteen kuivaukseen, jäähdyttämään melkein mitä vain – suklaasta pestyihin pulloihin tai poistamaan tai siirtämään osia kuljettimelta.

Kaikki tämä ja lisäksi minimoidaan melu ja paineilman kulutus. Jos käyttökohteessasi tarvitaan suuritehoista puhallusta, kuivausta tai siirtoa, WindJet suihkuputket ovat oikea ratkaisu. Suihkuputket on suunniteltu pysyviin asennuksiin ja putkia löytyy varustettuna 1, 4, 7 tai 13 suuttimen yhdistelmillä. Voimme myös tarjota WindJet ilmaveitsiä leveiden pintojen puhdistukseen ja WindJet ympyrä tai puoliympyrä puhallusputkia sovelluksiin, joissa tarvitaan 360° tai 180° peittoa.

Ilmaveitset ja sivukanavapuhaltimet

Ilmaveitsien ja puhaltimen yhdistelmällä saat helposti toimivan ratkaisun, jolla kuivaat tai puhallat esimerkiksi pölyä pois tuotteen päältä. Yksinkertainen ratkaisu, mutta varma ja tehokas toiminta. Ilmapuhallin on lähes huoltovapaa, ja säästää energiaa verrattuna paineilmaan.

Hyödyt:

 • minimaalinen huollon tarve, suorakäyttö
 • jatkuva, tasainen ilmapuhallus (ilmaverho)
 • puhdas, lämmin ilma (ei lämmitinelementtiä)
 • vesipisaran muotoinen ilmaveitsi; korkea nopeuksinen iskuvoimainen ilmapuhallus
 • hiljainen
 • taloudellinen; energiatehokas verrattuna paineilmaan
 • yksinkertainen asentaa

Compressed Air
Blower Air

 

ilmasuuttimet-2 ilmasuuttimet-1